Doğru Hosting Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sektöre ilk defa girenler için öncelikle hosting nedir sorusunu cevaplayalım;
Hosting kelime anlamı olarak barındırma demektir. Daha detaylı açıklamak gerekirse web sitelerinizin ve sayfalarınızın kesintisiz bir şekilde yayınlamasını olanak sağlayan hizmete hosting denilmektedir.


Hosting bir web sitesi için en önemli unsurdur. Çünkü web sitenizin kesintisiz , günün her saatinde ve hızlı olarak çalışması çok önemlidir. Bu nedenle, hosting firması seçerken çok dikkatli olmak gerekmektedir. Günümüzde de çok sayıda hosting firması olduğu için çok iyi bir araştırma yapmak gerekmektedir.

Hosting Şirketi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Firmanın kullanıcı desteğine bakmanız gerekmektedir. İstediğiniz zaman bir destek ekibine ulaşmanız ve sorunuzun kısa bir zamanda çözülebilmesi çok önemli ve güven vericidir.
  • Seçtiğiniz firmanın mutlaka Yer Sağlayıcı Belgesi olmalıdır. Ofise Sahip Olması: Günümüzde bir çok kişi freelance olarak çalışmaktadır ancak daha hızlı ve güvenilir hizmet almak için hosting firması alacağınız işletmenin ofisinin bulunup bulunmadığını, adres ve iletişim bilgilerini paylaşıp paylaşmadıklarını kontrol etmelisiniz. Bir sorun yaşadığınız zaman ulaşmanız ve çözüm bulmanız daha hızlı ve kolay olacaktır.
  • Referanslar: Bir hosting firması seçerken en önemli kriterlerden biri referanstır. Referanslar hosting firmaları için de büyük önem taşır. Bu nedenle güçlü referanslara sahip firmaları seçmelisiniz.

Hosting Paketi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hosting firması yada paketi seçilirken en çok yapılan hatalardan bir tanesi ilk yıl uygun fiyatları gösterilip, yenileme dönemlerinde neredeyse 2 katı fiyatlardan satılan firmalardan uzak durmamızı tavsiye ederiz.
Sadece ekonomik paketlerine seçmektense, ilerleyen zamanlarda ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edecek paketleri seçmenizi öneririz.
Paket seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken maddeler aşağıda sıralanmıştır.

  • Trafik
  • İşletim Sistemi
  • Web Alanı
  • Subdomain
  • E-mail

Trafik Nedir?

Trafik web sitenize aynı anda girecek olan kullanıcı sayısına bağlıdır. Web Site içeriğiniz ne kadar fazla ise buna bağlı olarak site trafiğiniz de o kadar yüksektir. Eğer sitenizin alacağı trafiğin altında bir hosting paketi seçerseniz, trafik limitiniz dolduktan sonra, sitenize ulaşım sağlanamayabilir.

İşletim Sistemi Nedir?

İşletim Sistemleri Linux ve Windows olarak 2’ye ayrılmaktadır.
Linux Hosting Nedir?
Linux paketleri PHP tabanlı MySQL veritabanı ihtiyaçlarını en etkili bir şekilde karşılayan hosting paketleridir.
Linux işletim sistemi günümüzde en çok tercih edilen hosting hizmetlerinin başında yer almaktadır.
Windows Hosting Nedir?
Windows paketleri işletim sistemi olarak Windows’un kullanıldığı ve Windows kullanıcıların ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayan bir hosting paketidir.Windows Hosting büyük bir oranda Plesk Panel ile kullanılmaktadır.

Hosting Alanı Nedir?

En önemli unsurlardan biri de web/hosting alanıdır. Web sitenizde kullancağınız yazı, video,resimlerin saklandığı alan genişliğidir. Web sitenizi oluştururken, ihtiyacınızdan fazlasını almanız size gereksiz maliyet yaratabilir. Bir kaç sayfalık bir web sitesi için 2 GB web alanı sizin için yeterli olabilir.

Subdomain Nedir?

Web Sitenizin ana alan adları altında oluşturulacak olan alan adlarına denir. Subdomain sayısını web sitenizde ki projenizin kapsamına göre seçmeniz gerekmektedir.


E-posta Nedir?

E-posta kullanımı önemli bir unsurdur. Alan adı uzantılı e-posta adresleri firmanızın daha kurumsal gözükmesini sağlamaktadır.

Fırat Hacışahinoğulları – METUnic – Temmuz 2021

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.