METUnic TRABİS Ön Sipariş (Backorder) Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

METUnic Ön Sipariş Hizmeti, TRABİS ile başlayacak belgesiz com.tr, net.tr ve org.tr işlemlerinde öncelik kazanmanız için geliştirilmiş bir hizmettir.

TRABİS’e geçiş tamamlanmadan, başvuru başlatmak istediğiniz ancak belgesine sahip olmadığınız alan adlarına ait ön sipariş oluşturmak için aşağıdaki aşamaları izlemeniz gerekmektedir.

  1. Ön sipariş oluşturacağınız alan adını seçiniz.
  2. Seçtiğiniz alan adını arama butonuna yazarak Uygunluğu Kontrol Et butonuna basınız ve alan adının ön sipariş için uygun olup olmadığını kontrol ediniz.

    Çoklu Alan Adı Ara: Tek seferde , maksimum 5 alan adı için uygunluk kontrolü gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için, Çoklu Alan Adı Ara seçeneğine tıklamanız gerekir.


  3. Ön sipariş için uygun ibaresini görmeniz durumunda Seçileni Sipariş Et butonu ile devam etmeniz gerekir.
    Alan Adı Tahsis Süresi: Ön sipariş oluşturulacak bir alan adı için maksimum 1 yıllık ödeme yapılabilir.
  4. Bu aşamada, ön sipariş oluşturacağınız alan adı için belirlenen fiyatlandırmayı kontrol ediniz.
    Fiyatlandırma: Ön Sipariş ile başvurulan alan adlarının fiyatlandırmasında 4 farklı kategori bulunmaktadır. Her kategorinin fiyatlandırması farklıdır. Bu kategorilere uygun olarak, alan adı fiyatlarınız belirlenecektir.
  5. Alan adı sahip bilgilerini doldurunuz.


  6. Ödeme aşamasına ilerleyiniz.


  7. Ödemeye Git kısmından belirlenen ödemeyi gerçekleştiriniz.
  8. Ödemenizin alınmasının ardından ön siparişiniz oluşturulacaktır.

Ön sipariş oluşturmak, alan adına kesin olarak sahip olunacağı anlamına gelmez. Bu sebeple alan adı başvurunuz, TRABİS’in devreye alınması ile iptal edilebilir.

İptal edilen ön sipariş işlemlerinin iadesi kredi olarak hesabınıza yatırılır. İşlem sırası ve sonrasında herhangi bir problem yaşamanız durumunda, bu linkten ile bize ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.