TRABİS 29 EYLÜL’DE AÇILIYOR!!!

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bilindiği gibi .tr uzantılı alan adı işlemleri, 23 Mart 2020 tarihi itibari ile Nic.TR’nin kapanış süreci sonrasında kayıt operatörleri aracılığı ile yapılmaya başlanmıştı. Uzun zamandır TRABİS (.tr Ağ Bilgi Sistemi) adı verilen ve “.tr” uzantılı alan adı sisteminin ve veri tabanının yönetilmesi, işletilmesi süreçlerini kapsayan sistemin devreye alınması ile ilgili kesin tarihin açıklanması beklenmekteydi. TRABİS’in 29 Eylül 2022′ de devreye alınacağı 22/07/2022 tarihinde BTK tarafından düzenlenen toplantıda duyurulmuştur.

Bu açıklama ile TRABİS’in devreye alınacağı ve belgesiz .tr tahsisi sürecinin başlayacağı kesin tarih belirlenmiş oldu. Bu tarihe kadar mevcut durumdaki işleyiş devam edecektir. METUnic müşterilerinin bu geçişi en kolay şekilde tamamlamaları için aylar öncesinden başlatmış olduğumuz bütün idari ve teknik çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirtmek isteriz. Bu aşamada, belge ile destekleyebileceğiniz alan adlarını ivedilikle tahsis etmenizi ve TRABİS sonrası belgesiz sahip olmak istediğiniz alan adları için ön kayıt oluşturmanızı önermekteyiz.

Bu süreçte bütün destek kanallarımız üzerinden sizlere destek olmaya, en doğru bilgileri ve yapılacak duyuru ve açıklamaları sizlerle detaylı olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Mevzuatla ilgili detaylı bilgiye trabis.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

TRABİS 29 EYLÜL’DE AÇILIYOR!!!

Bilindiği gibi .tr uzantılı alan adı işlemleri, 23 Mart 2020 tarihi itibari ile Nic.TR’nin kapanış süreci sonrasında kayıt operatörleri aracılığı ile yapılmaya başlanmıştı. Uzun zamandır