TRABİS 14 EYLÜL’DE AÇILIYOR!!!

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

BTK tarafından 29 Eylül 2022 olarak duyurulan TRABİS açılış tarihi 14 Eylül 2022 olarak güncellendi. 19 Ağustos 2022’de btk.gov.tr web sayfasında yayınlanan duyuru aşağıdaki gibidir;

“Gelinen noktada açılış için gerekli çalışmalar tamamlanmış olup, TRABİS’in 14.09.2022 tarihinde devreye alınması kararlaştırılmıştır. TRABİS’in faaliyete geçmesi ile birlikte; İnternet Alan Adları Yönetmeliği, İnternet Alan Adları Tebliği ve İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması Tebliğinde yer alan ve daha önce yürürlüğe girmemiş olan maddeler yürürlüğe girecek olup söz konusu mevzuat kapsamında “net.tr”, “org.tr” ve “com.tr” uzantılı alan adlarının tahsisi “ilk gelen alır” ilkesi kapsamında herhangi bir belge talep edilmeden, zaman açısından öncelikli başvuru sırasına göre gerçekleştirilecektir.”

Bu durumda TRABİS’in 14.09.2022 tarihinde Faaliyete Başlaması beklenmektedir.

Bu açıklama ile TRABİS’in devreye alınacağı ve belgesiz .tr tahsisi sürecinin başlayacağı kesin tarih belirlenmiş oldu. Bu tarihe kadar mevcut durumdaki işleyiş devam edecektir. METUnic müşterilerinin bu geçişi en kolay şekilde tamamlamaları için aylar öncesinden başlatmış olduğumuz bütün idari ve teknik çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirtmek isteriz. Bu aşamada, belge ile destekleyebileceğiniz alan adlarını ivedilikle tahsis etmenizi ve TRABİS sonrası belgesiz sahip olmak istediğiniz alan adları için ön kayıt oluşturmanızı önermekteyiz.

Bu süreçte bütün destek kanallarımız üzerinden sizlere destek olmaya, en doğru bilgileri ve yapılacak duyuru ve açıklamaları sizlerle detaylı olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Mevzuatla ilgili detaylı bilgiye trabis.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.