Alan Adı Geç Yenileme ve Kurtarma

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Alan adı sahipleri için, alan adı yenileme süreci oldukça önemlidir. Ancak bazen, alan adının yenileme tarihini kaçırabilirsiniz. Alan adınızı zamanında yenilemezseniz, alan adınızın tamamen kaybolmasına neden olabilirsiniz. Ancak METUnic, süresi biten alan adlarını hemen silmek yerine bir süre korur ve alan adı sahibinin yenilemesine olanak sağlar. Alan adı geç yenileme süreci alan adınızın süresini uzatmak için bir fırsat sunar, ancak bu süre içinde bazı ek ücretler talep edilebilir.

Alan Adı Geç Yenileme Nedir?

Alan adı geç yenileme, bir alan adının yenileme tarihinden sonra belirli bir süre boyunca yenilenebilmesini sağlayan bir süreçtir. Yenileme tarihi gelen alan adınız için herhangi bir ödeme yapmadığınızda alan adınız aynı gece 00.00 da duraklatılmaktadır. Yenileme tarihinden sonra geçen ilk 5 gün içerisinde her hangi bir “Geç Yenileme Bedeli” talep edilmemektedir. Ancak bu süre dolduktan sonra alan adının 6-15. gün veya 16-30. günde yenilenmesine bağlı olarak “Geç Yenileme Bedeli” talep edilmektedir.

Alan Adınızı Yenilemezseniz Ne Olur?

Yenileme tarihinden sonraki 30 gün içinde yenilenmeyen alan adları otomatik olarak silinmektedir. Bu durumda alan adınız kurtarma sürecine girecektir. Alan adınız silindikten sonra 30 gün içinde sabit kurtarma ücreti ödeyerek alan adınızı kurtarabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

ALAN ADI

“.ORG” Güvenilir İnternetin Anahtarı

Üst düzey genel alan adları arasında bulunan .ORG, İngilizce “organization” kelimesinin kısaltmasıyla oluşturulmuş bir alan adı uzantısıdır. .ORG, dünya genelinde 10.8 milyondan fazla alan adı kaydı

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”