.COM Alan Adı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

.com uzantılı alan adını hızlı ve kolay bir şekilde METUnic’ten siparişini oluşturabilirsiniz. Bu blogta “.com uzantılı alan adını nasıl almalıyım” sorusunun adımlarla basit anlatımını bulabilirsiniz.
Bunun için öncelikle kullanıcı hesabınıza giriş yapmalısınız.

  1. Sipariş ver” sekmesine tıklayınız.
  2. Satın almak istediğiniz alan adının müsaitlik durumunu arama motorundan sorgulayınız.
  1. Almak istediğiniz alan adı müsait ise 1 ila 10 yıl arası ödeme planınızı oluşturarak “Order Selected” butonuna tıklayıp 2. adıma geçiniz.
  2. 2adımda “Yapılandırılabilir Seçenekler” başlığından “Sahip, Teknik Admin” bölümlerinde kullanıcı seçimlerini yapınız. Her bölüm için farklı alt kullanıcı oluşturarak seçim yapabilirsiniz. Alt kullanıcının nasıl oluşturulacağına dair detaylı bilgi bu yazının aşağısında yer almaktadır. Alan adı siparişinden sonra dilerseniz “Ayarlar” bölümünden gizliliğini ayarlayabilirsiniz.
  1. Sunucu alanları METUnic sunucuları ile dolu bir şekilde gelmektedir. Farklı sunucu yazarak ilgili bölümleri değiştirebilir ya da METUnic sunucuları ile devam edebilirsiniz.
  2. Kullanılabilir Ek Hizmet” bölümünde seçim yapmadan “Devam Et” butonuna tıklayarak 3. adım olan “Siparişi Gözden Geçir” bölümüne geçiniz. Kontrollerinizi sağlayabilir, “Düzenle” butonunu kullanarak gerekli gördüğünüz yerleri yeniden düzenleyebilirsiniz.
  1. Ödemeye Git” butonuna tıklayarak son adım olan 4. adımda fatura adresinizi seçmelisiniz ya da Yeni bir fatura adresi belirtmek istiyorum.” kutucuğunu tıklayarak yeni fatura adresi oluşturabilirsiniz.
  2. Açık Rıza metni ve Sözleşme onaylarının verildiği kutucuklar tıklandıktan sonra “Siparişi Onayla” butonuna ile Kredi Kart bilgilerinizi yazacağınız sayfaya yönlendirileceksiniz.
  1. Kart bilgilerinizi doğru ve eksiksiz girdiğinize emin olmalısınız “Kredi Kartı ile Öde” butonunu kullanarak siparişinizi tamamlayabilirsiniz.

.com Siparişi için Alt Kullanıcı Nasıl Oluşturulur?

Kontrol panelinize giriş yaptıktan sonra “Alt Kullanıcılar” sekmesini açınız. Açılan sayfada sol bölümde yer alan “Alt Kullanıcı Ekle” butonuna tıklayınız. Bu bölüm sahip türünün yani almak istediğiniz alan adının amaçlarına uygun olarak kişi ya da kuruluş bilgilerinizi kayıt ettiğiniz alandır. Alan adı sahibine ait doğru ve eksiksiz bir şekilde formun doldurulması gerekmektedir. Görseldeki numaralandırılmış sırayı takip edebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

ALAN ADI

“.ORG” Güvenilir İnternetin Anahtarı

Üst düzey genel alan adları arasında bulunan .ORG, İngilizce “organization” kelimesinin kısaltmasıyla oluşturulmuş bir alan adı uzantısıdır. .ORG, dünya genelinde 10.8 milyondan fazla alan adı kaydı

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”