ALAN ADI TESCİL BELGESİ

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Günümüzde dijital varlıkların giderek artmasıyla birlikte, İnternet üzerinde marka oluşturmak ve korumak önemli bir hale gelmiş durumdadır. İnternet üzerindeki varlığınızı güvence altına almanın ve marka güvenilirliğinizi artırmanın bir yolu da “Alan Adı Tescil Belgesi” almaktır. Peki, bu belge nedir ve neden bu kadar önemli?

Alan Adı Tescil Belgesi Nedir?

Alan adı tescil belgesi, belirli bir alan adının sahibini, hangi kayıt kuruluşundan tahsis edildiği ve bu alan adının ne kadar süreyle kullanılabileceğini gösteren bir belgedir. TRABİS ve ICANN Akredite bir kayıt kuruluşu olan METUnic üzerinde barındırıldığını doğrulayabilmek için “Alan Adı Tescil Belgesi” hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Neden Önemli?

Alan Adı Tescil Belgesi ile alan adınızın size ait olduğunu belgeleyebilirsiniz. Belgenizi web sitenizde yayınlayarak marka güvenilirliğini arttırabilirsiniz.

Hangi Uzantılar İçin Alınabilir?

METUnic üzerinden sağlanan hizmet, .tr ve gTLD uzantılı tüm alan adları için geçerlidir. Bu sayede geniş bir yelpazede marka güvencesi elde edebilirsiniz.

Fiziksel Belge Gönderimi Var mı?

Bu hizmet tamamen online olduğu için fiziksel bir belge gönderimi söz konusu değildir. Alan adı tescil belgenize online ortamdan erişebilir ve isterseniz cihazınıza indirebilirsiniz.

Nasıl Satın Alınır?

Alan adı tescil belgesi, alan adı siparişi esnasında, transfer işlemleri sırasında veya mevcut alan adlarınız için satın alınabilir. Sipariş veya transfer işlemleri sırasında “Yapılandır” adımında “Alan Adı Tescil Belgesini” seçerek hizmetten kolayca faydalanabilirsiniz.

Alan adınızın güvenliğini ve marka değerini artırmak için alan adı tescil belgesi almayı düşünerek, dijital varlığınızı daha da sağlam temellere oturtabilirsiniz. Bu belge, sadece bir alan adının sahipliğini değil, aynı zamanda marka bilincinizi ve müşteri güveninizi artırmada güçlü bir araçtır.

Daha Fazla İçerik

Registry Bakım/Kesinti

How to Make .TR Pre-Order?

How to make pre-order for a new .TR domain name? How to make .TR pre-order for a domain name that is already in your METUnic

Editör Seçimi

.TR Ön Sipariş Oluşturma Adımları

Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için: METUnic hesabınızda bulunan farklı .tr uzantılı (com.tr/net.tr/vb) alan adları için .TR ön siparişi oluşturmak için: .TR