Neden .TR Almalısınız?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir. Türkiye’de, .TR’ ye geçiş ile alan adı sahiplerine yeni bir fırsat sunuluyor: “.TR” alan adları. Peki, neden .TR almalısınız ve bu yeni uzantının önemi nedir? İşte cevaplar:

1. Önceliğinizi Kaybetmeyin!

TRABİS “.TR” geçiş sürecini kademelendirmiştir. Bu kapsamda 25.08.2023 öncesi tahsis edilmiş ve sahibi bulunduğunuz com.tr(kep.tr, av.tr, dr.tr, org.tr, net.tr, gen.tr, web.tr, name.tr, info.tr, biz.tr, tv.tr, bbs.tr ve tel.tr ) uzantılı bir alan adının .TR’si için öncelik hakkı tanınmıştır. Bu kapsamda yapacağınız başvurular 14 Haziran 2024 tarihinde değerlendirilecek ve başvuru gerçekleştirilmeyen alan adları için öncelik hakkı kaybedilmiş olacak. 14 Haziran sonrası tahsis edilmemiş ve boşta olan tüm .TR başvuruları “ilk gelen ilk alır” prensibi ile tahsis edilmeye başlanacaktır. Bu yarışta size sunulmuş olan öncelik hakkınızı kullanmayı unutmayın, hakkınız olan alan adına zahmetsizce sahip olun.

2. Markanızı Güçlendirin

Marka bilinirliği, her işletmenin başarısını şekillendiren kritik bir faktördür. “.TR” alan adı, markanızın Türkiye’deki gücünü ve otoritesini yansıtmanın harika bir yoludur. İnsanlar, Türkiye ile özdeşleşmiş bir alan adı gördüklerinde, işletmenizin yerel bir oyuncu olduğunu bilirler.

3.Daha Kısa ve Kolay İsimler

Uzun ve karmaşık alan adları, ziyaretçilerin sitenizi hatırlamasını zorlaştırabilir. “.TR” uzantısı, kısa ve öz alan adları oluşturmanıza yardımcı olur. Kullanıcılar, sitenizi daha kolay hatırlar ve paylaşır.

4. Güvenilirlik ve Saygınlık

Alan adınızın uzantısı, ziyaretçilere işletmenizin güvenilirliği hakkında ipuçları verir. “.TR” uzantısı, işletmenizin Türkiye’deki yasal gereksinimlere uyduğunu ve yerel düzenlemelere saygı gösterdiğini gösterir.

5. Rekabet Avantajı

.TR uzantılı bir alan adı rekabet avantajı sağlar ve rakiplerinizin önünde olmanıza yardımcı olabilir.

6. Küresel Pazarlara Açılın

Türkiye’den öteye genişlemeyi düşünüyorsanız, “.TR” alan adı sizi küresel pazarlara açmak için güçlü bir temel oluşturabilir. Türkiye ile bağdaştırılmış bir alan adı, uluslararası alanda da saygınlık kazanmanıza yardımcı olabilir.

“.TR” alan adı, işletmeniz veya kişisel markanız için büyük bir değere sahiptir. Markanızı güçlendirir, güvenilirliği artırır ve rekabet avantajı sağlar. Bu fırsatı kaçırmayın ve dijital kimliğinizi daha da güçlendirin!

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.