.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

.TR Geçiş Süreci Nedir?

“.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr” yapısındaki alan adlarının tahsisi, hak sahiplerine tanınan öncelikler çerçevesinde kademeli olarak gerçekleşecektir.

Ne Zaman Alabilirim?

14 Şubat 2024’te başlayan ve 3 ay sürecek olan 3. Kategori başvuru sürecinden sonra 1 ay sürecek olan değerlendirme süreci sonunda onaylanan başvurular için alan adı tahsisi gerçekleştirilecektir.

Ne Yapmalıyım?

Uygun kategori seçimi sonrasında, METUnic paneli üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz kabul edildikten sonra tahsis işlemi yapılır ve “.tr” alan adı kullanıma hazır hale gelir. Başvuruların süreleri değişebilir, bu yüzden zamanında başvuru yapmak önemlidir.

Neden Almalıyım?

“.tr” yapısındaki bir alan adı, mevcut com.tr, net.tr veya org.tr uzantılı alan adınızdan daha kısa olacağı için akılda kalıcılığı çok daha yüksek olacaktır. En önemlisi ise size tanınan öncelikli başvuru sürecini kaçırmanız durumunda tahsisi gerçekleştirilmeyen “.tr” yapısındaki alan adları için “ilk gelen ilk alır” kuralı işletilerek tahsisler gerçekleştirilecek olmasıdır.

Mevcut Alan Adıma Ne Olacak?

Mevcut “com.tr, net.tr veya org.tr” uzantılı alan adlarınız bu değişiklikten etkilenmeyecektir. “.tr” uzantısı, “com.tr” uzantısının bir alt alan adı gibi düşünülmelidir ve bu süreç mevcut “.tr” uzantılı alan adlarınızı etkilemeyecektir.

COM.TR Alan Adım Var .TR Almazsam Ne Olur?

Mevcut durumda com.tr’ye sahip olmanız ne olursa olsun .tr uzantılı alan adınızı alabileceğiniz anlama gelmemektedir. 14 Mayıs 2024 tarihine kadar başvuru yapmazsanız öncelik hakkınızı kaybetmiş olacaksınız ve 14 Haziran sonrası tahsis edilmemiş ve boşta olan tüm .TR başvuruları “ilk gelen ilk alır” prensibi ile tahsis edilmeye başlanacaktır. Alan adınızın farklı kişiler tarafından tahsis edilmiş olması markanızın veya kuruluşunuzun adının kötü amaçla kullanılmasına ve itibarınızın zarar görmesine neden olabilir.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.