“.ORG” Güvenilir İnternetin Anahtarı

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Üst düzey genel alan adları arasında bulunan .ORG, İngilizce “organization” kelimesinin kısaltmasıyla oluşturulmuş bir alan adı uzantısıdır. .ORG, dünya genelinde 10.8 milyondan fazla alan adı kaydı ile dünyanın en büyük genel üst düzey alan adı uzantısından(gTLD) biridir. Bu önemli alan adı uzantısı, kar amacı gütmeyen kuruluş olan Public Interest Registry (PIR) tarafından 20 yıldan fazla bir süredir yönetilmektedir.

.ORG, güven üzerine inşa edilmiş bir alan adı olduğu için 30 yılı aşkın süredir güvenilirlik ifade etmektedir. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye adanmış küresel kuruluşlar, şirketler, gruplar ve bireylerle en sık ilişkilendirilen alan adıdır. .ORG ve .ORG Alan Adı Ailesi’nin arkasındaki kişiler olan Public Interest Registry (PIR), değerli amaçların ilerletilmesinde ve daha iyi bir İnternet oluşturulmasında aktif bir rol üstlenmektedir.

Bu uzantı, 240’tan fazla ülkede kullanılmakta olup 60 ülkede bulunan ortaklar aracılığıyla küresel olarak dağıtılmaktadır. Ayrıca, .ORG sürekli olarak gTLD alanında en yüksek kayıt hacmine ve DUM’a (Delegated Under Management) sahip üçüncü en yüksek alan adı olarak öne çıkmaktadır.

2019’da PIR, DNS Kötüye Kullanımı ile İlgilenme Çerçevesi’ni başlatarak, kayıt otoritelerinin(Registry) ve kayıt kurulışlarının(Registrar) DNS kötüye kullanımıyla ilgili sorumluluklarını belirlemiştir. 2021’de ise PIR, kar amacı gütmeyen misyonunun bir parçası olarak DNS Kötüye Kullanımı Enstitüsü’nü kurmuştur.

.ORG Neden Size Uygun!
.ORG uzatılı alan adı sahibi olmak istiyorsanız, muhtemelen çevrimiçi diğer kuruluşlara kıyasla benzersiz bir dizi hedefiniz vardır. .ORG alan adı, amacınızı güçlendirmenize yardımcı olmak için milyonlarca kişi tarafından güvenilmektedir.

.ORG Topluluğu, çok çeşitli sektörlerden ve ilgi alanlarından birçok farklı türde kuruluş ve bireyden oluşur. Dünyanın en etkili hayır kurumlarından, derneklerinden, sosyal fayda sağlayan işletmelerinden, sivil gruplarından ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarından yerel kulüplere ve bireylere kadar birçok kişi, toplulukları ortak bir amaç etrafında birleştirmenin en iyi yolu olarak .ORG’yi seçmektedir.

.ORG alan adı ile misyonunuzu bugün eyleme dönüştürün!

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

How to Create .TR Pre-Order?

How to create pre-order for a new .TR domain name? How to create .TR pre-order for a domain name that is already in your METUnic

Editör Seçimi

.TR Ön Sipariş Oluşturma Adımları

Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için: METUnic hesabınızda bulunan farklı .tr uzantılı (com.tr/net.tr/vb) alan adları için .TR ön siparişi oluşturmak için: .TR