.TR Ön Sipariş Oluşturma Adımları

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için:

  • METUnic hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “.TR Ön Sipariş” başlığına tıklayınız.
  • Açılan sayfada sahip olduğunuz alan adlarının .TR uzantılı hali listelenecektir. “Alan adı ara” satırına almak istediğiniz yeni bir .TR alan adını yazarak arama yapabilir ya da mevcut alan adları içerisinde arayabilirsiniz. Çoklu arama yapmak alan adları arasında virgül kullanabilirsiniz (örnek: “metunic.tr, metunıc.tr”).
  • Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için “örnekalanadı.tr” arama satırına yazarak “Ara” butonuna tıklayınız. Alan adı ön sipariş için uygunsa sol taraftaki kutuyu işaretleyerek “Seçili olanları ekle” butonuna tıklayınız.
  • “Siparişi gözden geçir” başlığında yeni bir alan adı oluşturulduğu için sahip bilgisi eklemeniz gerekmektedir. “Sahip Bilgisi Ekle” butonuna tıklayınız.
  • Açılan sayfada gerekli tüm alanları eksiksiz bir şekilde doldurarak “Kaydet” butonuna tıklayınız.
  • Alan Adı Hizmet Sözleşmesi, Aydınlatma Metni, Ön Bilgilendirme Formu ve Gizlilik Politikası ve Açık Rıza Metni’ni okuyarak onaylayınız. “Seçili olanlardan sipariş oluştur” butonuna tıklayınız.
  • “Ödeme Yap” sayfasında “Kredi Kartı” ya da “Kredi Kullan” seçeneklerinden birini seçerek “Gözden Geçir ve Onayla” butonuna tıklayınız.
  • Bu işlemden sonra ön sipariş işleminiz oluşturularak tarafınıza bilgilendirme e-postası iletilecektir.

METUnic hesabınızda bulunan farklı .tr uzantılı (com.tr/net.tr/vb) alan adları için .TR ön siparişi oluşturmak için:

  • “.TR Ön Sipariş Oluştur” sayfasında listelenen alan adlarını inceleyerek sol taraftaki kutuya tıklayarak çoklu seçim yapabilir ya da arama satırını kullanarak almak istediğiniz alan adının içerisindeki ibareyi yazarak arama yapabilirsiniz. (örnek: “denemealanadı.tr” için arama satırına “denemealandı” yazınız). Daha sonra “Seçili olanları ekle” butonuna tıklayınız.
  • Aşağıda bulunan siparişi gözden geçir sayfasında “Sahip Bilgisi Düzenle” butonundan güncelleme yapabilirsiniz. Sahip bilgileri doğruluğunu teyit ettikten sonra Alan Adı Hizmet Sözleşmesi, Aydınlatma Metni, Ön Bilgilendirme Formu ve Gizlilik Politikası ve Açık Rıza Metni’ni okuyarak onaylayınız. “Seçili olanlardan sipariş oluştur” butonuna tıklayınız.
  • “Ödeme Yap” sayfasında “Kredi Kartı” ya da “Kredi Kullan” seçeneklerinden birini seçerek “Gözden Geçir ve Onayla” butonuna tıklayınız.
  • Bu işlemden sonra ön sipariş işleminiz oluşturularak tarafınıza bilgilendirme e-postası iletilecektir.

.TR Ön Sipariş süreciyle ilgili aklınıza gelen tüm sorulara ve diğer detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

How to Create .TR Pre-Order?

How to create pre-order for a new .TR domain name? How to create .TR pre-order for a domain name that is already in your METUnic

Editör Seçimi

.TR Ön Sipariş Oluşturma Adımları

Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için: METUnic hesabınızda bulunan farklı .tr uzantılı (com.tr/net.tr/vb) alan adları için .TR ön siparişi oluşturmak için: .TR