METUnic’in DNS Kötüye Kullanım ile Mücadeledeki Başarısı

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

METUnic’in güvenlik ve müşteri memnuniyetine yönelik kararlı çalışmalarının somut bir ödülünü sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. DNS Abuse Institute tarafından yayımlanan Haziran 2023 ve Temmuz 2023 raporları, METUnic’in kötüye kullanım ile mücadelede önemli bir başarı elde ettiğini gösteriyor.

DNS Abuse Institute, DNS kötüye kullanımına karşı mücadele etmek, sektörde işbirliğini teşvik etmek ve çözümler geliştirmek amacıyla kurulmuş bir kuruluştur. Public Interest Registry(.ORG Registry) tarafından kurulan bu enstitü, sektörde etkili olan faktörleri, politikaları ve süreçleri anlamamıza yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Her ay paylaşılan DNS Abuse Institute raporları, küresel Üst Düzey Alan Adları (gTLDs) için kötüye kullanım önlemlerini değerlendirmekte ve sektöre şeffaf bir bakış sunmaktadır. METUnic, bu raporlarda yer alan “Yeni Alan Adı Kaydı Başına En Az Kötüye Kullanıma Sahip Kayıt Operatörleri” listesine 2 ay üst üste girmeyi başardı.

İşte METUnic’in bu başarıyı elde ettiği bazı önemli veriler:

Haziran 2023

  • Kötüye Kullanım Yapan Alan Adı Sayısı: 8
  • Yeni Alan Adı Kaydı Başına Düşen Kötüye Kullanım: 0,12%

Temmuz 2023

  • Kötüye Kullanım Yapan Alan Adı Sayısı: 7
  • Yeni Alan Adı Kaydı Başına Düşen Kötüye Kullanım: 0,13%

Bu veriler, METUnic’in güçlü politika ve süreç yönetimi ile müşteri ve İnternet güvenliğini ön planda tuttuğunu açıkça göstermektedir.

METUnic olarak müşteri memnuniyetini ve güvenliği en üst düzeyde tutarak bu alanda önemli bir rol oynadığımızı görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.

DNSAI Compass Haziran Raporu’na ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

DNSAI Compass Temmuz Raporu’na ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Registry Bakım/Kesinti

How to Make .TR Pre-Order?

How to make pre-order for a new .TR domain name? How to make .TR pre-order for a domain name that is already in your METUnic

Editör Seçimi

.TR Ön Sipariş Oluşturma Adımları

Yeni bir .TR alan adı ön sipariş oluşturmak için: METUnic hesabınızda bulunan farklı .tr uzantılı (com.tr/net.tr/vb) alan adları için .TR ön siparişi oluşturmak için: .TR