TRABİS Öncesi Neden Alan Adınızı Almalısınız?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Alan adı nedir ?

Alan adı, internet üzerinde bulunan bilgisayar veya internet sitelerinin adreslerini belirlemek için kullanılan internet protokol numarasını tanımlar. Farklı pek çok amaç ile kullanılabilen alan adları, uzantıları bakımından değişiklik gösterir.

Türkiye ülke kodlu ikinci düzey .tr uzantılı alan adlarında, 29 Eylül 2022 tarihinde devreye alınacak olan yeni sistem ile değişiklikler meydana gelecektir. Yeni sistem TRABİS ile ilgili detaylı bilgi edinmek için https://blog.metunic.com.tr/category/trabis başlığı altındaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.

TRABİS’den Önce ve Sonra Alan Adı Tahsisi

.tr uzantılı alan adları halihazırda, belgeli olarak tahsis edilmektedir. Tercih edilen alan adı için https://metunic.com.tr/content/tr-gerekli-belgeler linkinde bulunan gerekli belgelere sahip herkes, ilgili alan adları için başvuru yapabilmektedir. Nic.TR sistemine göre yapılacak değerlendirmeler sonucunda, uygun bulunan alan adları tahsis edilebilmektedir.

TRABİS ile com.tr, net.tr ve org.tr uzantılı alan adlarının tahsisi belgesiz hale gelecektir. İlk gelen alır kuralının işletileceği sistem, hızlı davranan herkesin ilgili uzantılardaki alan adlarına sahip olmasına imkan tanıyacaktır.

TRABİS Öncesi Alan Adı Tahsisi Avantajları

Kişisel veya kurumsal olması fark etmeksizin, pek çok konuda alan adlarının önemi büyüktür. İster bir blog sayfası oluşturmak için ister uluslararası bir organizasyonu yönetmek için isterbüyük bir şirketi tanıtmak için olsun; günümüz dünyasında alan adının gücü yadsınamaz boyuttadır. Bu sebeple, tahsis etmeyi planladığınız her alan adı için hızlı davranmak faydalı olacaktır.

Günümüzde çoğu zaman tek bir alan adına sahip olmak yeterli değildir. Özellikle marka ve şirket bünyesinde bulunan alan adlarının alternatiflerine sahip olmak, fark yaratan bir durumdur. Bu sebeple, alan adlarinizin varyasyonlari için alternatif araştırmaları yapmak ve başvurularını gerçekleştirmek önemlidir.

Örneğin; kiymetlimarka.com.tr alan adına sahipseniz kiymetlimarkam.com.tr alan adını da tahsis etmek yararınıza olacaktır.

Ayrıca sektörünüz veya çalışma alanlarınızdaki ulusal ve uluslararası yenilikler doğrultusunda sahip olmak isteyeceğiniz alan adlarını da belirleyerek, belgesiz alan adı tahsisi sürecinde rakiplerinize göre öncellik kazanabilirsiniz.

Örnegin; tekstil alanında çalışan bir firma için leketutmazkumas.com.tr gibi bir alan adına başvuru yapmak önemli olacaktır.

TRABİS Öncesi Belgeli Alan Adı Tahsisi

Yeni sistemde, .tr uzantılı alan adları arasında en çok tercih edilen ve prestijli bulunan com.tr, net.tr ve org.tr alan adlarınız ilk gelen alır prensibi ile belgesiz olarak tahsis edilebilecektir. Bu da belgesine sahip olduğunuz ve sizin için kıymetli, marka değeri yüksek alan adlarının başkaları tarafından kolaylıkla tahsis edilebileceği anlamına gelir. TRABİS öncesinde yapacağınız alan adı başvuruları bu açıdan oldukça kritiktir.

TRABİS öncesinde, tahsis için gerekli belgelere sahip olduğunuz com.tr, net.tr ve org.tr alan adları için kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. Bu sayede, var olan marka belgeleriniz, ticari sicil kayıtlarınız veya diğer geçerli belgeleriniz ile işlem gerçekleştirebilirsiniz.

METUnic TRABİS Ön Sipariş (Backorder) Hizmeti İle Alan Adı Tahsisi

TRABİS, .tr alan adı sektöründe yaşanabilecek en büyük değişikliklerden biridir. Yeni sistemin devreye alınması ile başvuru ve tahsis işlemlerinde büyük bir yoğunluk yaşanması beklenmektedir. Yeni sistemde yapacağınız alan adı başvuruları hızlı ve pratik olmayı gerektirecektır.

Backorder hizmeti, TRABİS’e geçiş tamamlanmadan alan adları için ön sipariş oluşturmak isteyen kullanıcıların tercih edebileceği bir seçenektir. Ön başvuru başvuru yaparak, hızlı, pratik ve öncelikli olarak işlem gerçekleştirebilirsiniz.

METUnic TRABİS Ön Sipariş(Backorder) Hizmeti ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

METUnic olarak, TRABİS sürecinde de .tr uzantılı alan adı işlemlerinizin tamamında, kaliteli ve çözüm odaklı işleyişimize devam edeceğiz. Alan adı yönetimi gibi önemli bir alanda sizlere en kaliteli hizmeti sunmak için çalışacağız.

Yeni sistem öncesi ve sonrasında, aklınıza takılan her türlü konuda https://metunic.com.tr/content/help-support linki üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

ALAN ADI

“.ORG” Güvenilir İnternetin Anahtarı

Üst düzey genel alan adları arasında bulunan .ORG, İngilizce “organization” kelimesinin kısaltmasıyla oluşturulmuş bir alan adı uzantısıdır. .ORG, dünya genelinde 10.8 milyondan fazla alan adı kaydı

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”