TRABİS KK’den METUnic’e Alan Adı Transferi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nic.TR hizmetleri 12 Eylül 2022 Pazartesi saat 09.00 itibari ile sonlanmıştır. TRABİS 14.09.2022 tarihinde açılmış ve “com.tr,” “org.tr,” ve “net.tr” başvuruları belgesiz olarak tahsis edilmeye başlanmıştır. Bu tarihten itibaren .TR uzantılı alan adlarının tüm işlemleri yalnızca kayıt kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

12 Eylül’den önce Nic.TR’de bulunan alan adlarınızı herhangi bir Kayıt Kuruluşuna aktarmadıysanız alan adlarınıza TRABİS Kayıt Kurumu panellerinden ulaşabilirsiniz. Daha önce Nic.TR’de kullandığınız sorumlu kodu ve parola bilgileriniz ile kk.trabis.gov.tr üzerinden ilgili alan adlarınıza erişim sağlayabilirsiniz. TRABİS KK üzerinden gov.tr, pol.tr, edu.tr, tsk.tr ve devlet okullarına ait k12.tr uzantılı alan adları ile ilgili tüm işlemleri ve diğer uzantılara ait alan adları için yalnızca transfer işlemi yapabilirsiniz. TRABİS KK’de kalan alan adlarınızı METUnic’e transfer edebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Nic.TR’de kullandığınız sorumlu kodu ve parola bilgileriniz ile kk.trabis.gov.tr üzerinden TRABİS KK paneline giriş yapınız.
  • Açılan ekran sizin TRABİS KK Kontrol Panelinizdir. Bu panel üzerinden TRABİS KK’deki alan adlarınızı “Alan Adlarım” sekmesi altında görüntüleyebilirsiniz.
  • Transfer etmek istediğiniz alan adında Transfer Kilidi olup olmadığını kontrol etmek için sağ tarafta Seçenekler sütunu altında yer alan “Yönet” butonuna tıklayınız.
  • Açılan ekranda eğer “Transfer kilidini koy. Yetkisiz aktarımları engellemek için önerilir.” seçeneği işaretli ise alan adınızda transfer kilidi var demektir. Bu durumda alan adınızı farklı bir Kayıt Kurumuna transfer edemezsiniz.
  • Transfer kilidini kaldırmak için “Transfer kilidini kaldır. Domain transfer isteklerine açık olur.” seçeneğini işaretledikten sonra sağ altta bulunan “Ayarları Günceller” butonuna tıklamalısınız. Ayarları Güncelle butonuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekran alan adınızın transfer edilebilir olduğu anlamına gelmektedir.
  • Transfer kilidini kaldırdıktan sonra sol tarafta yer alan “Transfer Kodu”na tıklayarak transfer kodu almalısınız. Bu ekranda karşınıza alfanümerik bir transfer kodu çıkacaktır. Bu kodu kaydediniz.
  • Bundan sonra işlemlerinize METUnic panelinizde devam edeceksiniz. Kullanıcı adı (mail adresiniz) ve parolanız ile METUnic hesabınıza giriş yaptıktan sonra Kontrol panelinde bulunan arama butonuna transfer etmek istediğiniz alan adını giriniz. “Transfer” butonuna tıklayınız. Ardından arama butonuna tıklayınız.
  • Transfer işlemine uygun alan adınızın dönemini “1 Yıl @ ₺ 36,36” seçtikten sonra “Seçileni Sipariş Et” butonuna tıklayarak yapılandırma bölümüne ilerleyiniz.
  • Açılan sayfada, “Yapılandırılabilir Seçenekler” kısmına, TRABİS KK kontrol panelinden aldığınız Transfer Kodunu sayfadaki ilgili alana giriniz.
  • “Devam Et” butonuna basarak siparişinizi gözden geçirebileceğiniz ekrana geçiş yapabilirsiniz. Siparişinize ekleme yapmak isterseniz, sayfanın sağ alt köşesinde bulunan “Alışverişe Devam Et” butonuna tıklayabilirsiniz. Gerekli düzenlemelerinizi yapmanızın ardından, “Ödemeye Git” butonuna tıklayarak, ödeme ekranına geçiş yapabilirsiniz.
  • Bu bölümde “Kredi Kartı” veya “Krediyi Kullan” seçeneklerinden dilediğinizi seçiniz. “Alan Adı Hizmet Sözleşmesi’ni okudum ve kabul ediyorum.” kutucuğunu doldurup “Siparişi Onayla” butonuna tıklayınız.
  • Eğer Kredi Kartı ile ödeme seçeneğini işaretlediyseniz açılan sayfada gereken bilgileri doldurarak “Öde” butonuna tıklayınız.
  • Ödemesini yaparak transfer işlemini başlattığınız alan adınızı, “Beklemede kısmında yer alan alan adlarınız kısmından görebilirsiniz. TRABİS KK panelinden transfer işlemini onaylamazsanız 24 saat içinde otomatik olarak transfer işlemi onaylanarak alan adınız panelinizde aktif olacaktır.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.