GoDaddy Registry, .TV Registry hizmetlerini Verisign’dan devraldı.

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

GoDaddy Registry, .tv uzantılı alan adları için Registry hizmetlerini devralma işlemini 15 Kasım’da tamamladı.

.tv, Güney Pasifik’te yaklaşık 10.000 kişilik küçük bir ada ülkesi olan Tuvalu’nun ülke kodudur. Ancak .tv uzantılı alan adları daha çok video, yayın ve diğer yayın türleriyle ilgili siteler için kullanılıyor. Örneğin, Major League Baseball yayın paketi için MLB.tv’yi ve yayın hizmeti Twitch twitch.tv’yi kullanıyor. Tüm dünyada 500,000’ den fazla .tv uzantılı alan adı bulunuyor.

GoDaddy, Tuvalu Hükümeti sözleşmeyi yeniden ihaleye çıkardığında teklif sunmayan Verisign’dan Registry Hizmet Sağlayıcılığı işini devraldı. Sözleşme ne kadar kazançlı olsa da, .com alan adını yöneten Verisign ihaleye katılmak istemedi. Bir Verisign sözcüsünün “Ticari nedenlerden dolayı ihale sürecine katılmayı reddettik” açıklaması yaptığı biliniyor.

Çevrimiçi video içeriği geliştikçe şirketler .tv alan adlarını benimsemiş durumda. Verisign, bu nedenle .tv premium alan adları fikrini ortaya atmıştı ve en iyi alan adları daha yüksek kayıt ve yenileme ücretleri karşılığında satılıyordu. GoDaddy de önümüzdeki yıl yeni bir premium programı başlatmayı planlıyor.

GoDaddy Registry, uzantının arkasına pazarlama gücünü de koydu. TurnOn.tv adresinde yeni bir site oluşturdu.

Tuvalu Adalet, İletişim ve Dışişleri Bakanlığının konuya dair Facebook üzerinden paylaştığı açıklama:

.tv uzantısının avantajlarına sahip olmak için METUnic sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

ALAN ADI

“.ORG” Güvenilir İnternetin Anahtarı

Üst düzey genel alan adları arasında bulunan .ORG, İngilizce “organization” kelimesinin kısaltmasıyla oluşturulmuş bir alan adı uzantısıdır. .ORG, dünya genelinde 10.8 milyondan fazla alan adı kaydı

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”