“A.TR” Geçiş Süreci: 2.Kategori

Paylaş

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

“a.tr” Geçiş Süreci kapsamında belirlenen 2. Kategori, org.tr uzantısını kullanan kamu meslek kuruluşları, kamu yararlı dernekler, vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve işçi veya işveren meslek kuruluşlarını yakından ilgilendiriyor. İşte bu kategoriye dair önemli detaylar.

Kimler Başvurabilir?

Kategori, aşağıdaki kurumlara öncelik verilecektir:

• Kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşları,

• Kamuya yararlı dernekler ve vergi muafiyeti tanınan vakıflar,

• İşçi veya işveren meslek kuruluşları.

Bu kurumlar, org.tr uzantısını kullandıkları alan adlarının “a.tr” karşılıklarını elde etmek için başvurabileceklerdir.

Başvuru ve Belgeler

25.08.2023 tarihinden önce tahsis edilmiş “org.tr” uzantılı alan adı sahiplerine öncelik hakkı tanınacak bu kategoride, başvuru işlemleri belge ile yürütülecektir. 1 aylık başvuru sürecinde başvurunuzu yaptıktan sonra ispat niteliğindeki belgelerinizi 2 ay sürecek olan değerlendirme süresi boyunca iletebilirsiniz. 3 ayın sonunda ise onaylanan başvurular için alan adı tahsisi gerçekleştirilecektir.

Örneğin: “tmmob.org.tr” sahibi olan TMMOB, bu kategoride “tmmob.tr” alan adı tahsis etmede öncelik hakkına sahip olacaktır.

Mevcut .org.tr alan adınız bu kategorinin kriterlerini karşılamıyorsa, 3. kategori başvuru süresi başladığında başvuru yapabileceksiniz. Başvuruların 2024’ün ilk aylarında sonuçlanması beklenmektedir.

Kasım 2023’te başlaması ve Şubat 2024’te tamamlanması beklenen bu süreçte METUnic olarak gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Tüm yeni gelişmeleri sizlere ulaştırarak bu süreci yakından takip edebilmeniz ve bir hak kaybı yaşamadan isim haklarınızı azami oranda korumanız için yanınızda olacağız.

“a.tr” YAPISINDAKİ ALAN ADLARININ TAHSİSİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR’a buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Popüler Yazılar

.TR GEÇİŞ SÜRECİ EN ÇOK SORULAN 6 SORU

.TR Geçiş Süreci Nedir? “.tr” yapısındaki (örn: metunic.tr , google.tr , turkiye.tr) alan adlarının tahsis edilmesi için belirlenen yaklaşık 9 aylık zaman dilimini kapsamaktadır. “.tr”

Editör Seçimi

Neden .TR Almalısınız?

İnternet, günümüz dünyasında birçok işletme ve birey için vazgeçilmez bir platform haline geldi. Bu dijital dünyada, doğru alan adına sahip olmak, başarıyı büyük ölçüde etkileyebilir.